Pomarančna torta s čokolado
kandirana pomarančna lupinica
- bio pomarančo olupi tako, da na spodnjem delu olupka ni belega dela
- nareži lupino na tanke (2 mm) trakove
- kuhaj 15 minut v sladkornem sirupu (voda : sladkor = 1 : 1)
- odcedi in povaljaj v (drobno)kristalnem sladkorju
biskvit
- dve neškropljeni pomaranči kuhaj dve uri
- pečico segrej na 190 °C
- celi pomaranči z mešalnikom sesekljaj v kašo
- zmešaj pet jajc in 220 g sladkorja
- dodaj pomarančno kašo, 250 g mletih olupljenih mandljev in žličko pecilnega praška
- dno modela za torte (premer 22 cm) obloži s papirjem za peko
- maso premešaj in nalij v model za torte
- pri 190 °C peci eno uro
- pusti biskvit, da se ohladi v modelu
krema
- nad soparo stali 170 g temne čokolade
- stepi 400 g smetane
- tri beljake rahlo stepi
- dodaj dve žlici sladkorja in stepi do trdega snega
- v rahlo ohlajeno staljeno čokolado previdno vmešaj četrtino smetane
- v to mešanico previdno vmešaj sneg
- mešanico vmešaj v preostalo smetano
torta
- odreži vrhnji, trdi del biskvita
- preostanek biskvita razreži na tri enako debele plošče
- daj na stran pet žlic kreme
- v obroču modela za peko, obloženem z acetatnim trakom, napolni biskvit s preostalo kremo (polovico na prvo ploščo in polovico na drugo)
- premaži vrh torte z dvema žlicama kreme
- postavi v zamrzovalnik za eno uro
- odstrani obroč in acetatni trak
- premaži obod torte s preostalo kremo
- postavi v zamrzovalnik še za 15 minut
obliv
- nad soparo stali 175 g temne čokolade s pomarančo
- zavri 150 g smetane
- vrelo smetano po delih vmešaj v staljeno čokolado
- ko se čokolada malce ohladi, z njo premaži vrh in obod torte
- torto postavi v hladilnik za vsaj tri ure
- okrasi s kandirano pomarančno lupinico
Če se boste lotili recepta, nam pošljite fotografijo svojega izdelka na elektronski naslov info@cubo.si najboljše bomo objavili na našem Instagramu!
Recepti iz prejšnjih dni
- Limonova rižota s škampi
- Pita s pikantnimi bananami in čokolado
- Palačinke z mlado čebulo
- Pikantna bučna juha
- Bananov kruh
- Piščanec s suhimi paradižniki
- Čokoladna torta s cvetačo
- Špargljeva juha
- Svinjska rebrca v azijski omaki
- Pehtranova potica
- Rižota s treviškim radičem in panceto
- Bogata orehova potica
- Rabo de toro
- Špageti cacio e pepe
- Cvetačna juha s parmezanom
- Čokoladni kolač z rumom
- Quiche s slanino in šparglji
- Tartiflette
- Grisini
- Jabolčna pita
- Solata iz pečenih melancan
- Brezglutenski kruh iz semen
- Veganski kari iz paradižnika in arašidov
- Nutellina torta z bananami
- Osso buco
- Čokoladni mus
- Peresniki Norma
- Piščanec z Ischije
- Humus
- Rižev narastek
- Gnudi
- Cheesecake z gozdnimi sadeži
- Pepperonata
- Banoffee pita
- Francoska čebulna juha
- Kruh in čabata
- Bela rižota